Charlotte Beijer

Recept på Raw Cake med smak av lime och mynta

Jag är faktiskt inte så förtjust i bakverk utan äter hellre popcorn och bars. Ibland däremot slår jag till och bakar något som en raw cake. Det hände i lördags när vi skulle ha gäster hemma. Jag måste väl erkänna att det är ganska dumt att baka något jag tidigare inte bakat samt när jag inte är ett fan av bakverk.

Till slut bestämde jag mig för att göra en raw cake med smak av lime och mynta. Den blev helt okej och jag hoppas att de andra tyckte det med fast de kanske inte riktigt brukar äta sånt.

Om du vill testa det här receptet så krävs det lite planering då cashewnötterna behövs blötläggas i 5-6 timmar. Det som är positivt med tårtan är att den är glutenfri, sockerfri och mjölkfri, vilket betyder att ganska många kan äta den. Tyvärr innehåller den massor av nötter och passar inte till de som är nötallergiker såklart.

Recept på Raw cake mynta/lime ??

Ingredienser botten:

  • 2 dl dadlar
  • 1 dl mandlar
  • 2 msk kokosflingor

Mixa dadlar, mandlar och kokosflingor till en smet i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form. Sätt sedan in formen i kylskåpet.

Ingredienser vita fluffet:

  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 dl färsk limejuice
  • Limezest från 1 lime
  • 1 dl färsk mynta
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk agavesirap

Blötlägg cashewnötterna natten innan eller 5-6 timmar innan användning. Lägg cashewnötterna i en matberedare tillsammans med limejuice, limezest, mynta, kokosolja, kokosmjölk och agavesirap och mixa det jämnt och krämigt.
Häll sedan blandningen över botten. Toppa kakan med limezest. Lägg kakan i frysen och ta ut sedan ut den 30 minuter före servering. Toppa med färsk mynta och jordgubbar.

Lycka till med bakandet och hoppas du gillar tårtan!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.