Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på Räk- och currygryta

Jag fick en kommentar från en följare som önskade fler vardagsrecept på middagar. Självklart ska jag trolla fram fler recept på vad jag äter till middag. Varför jag inte valt att dokumentera det tidigare beror faktiskt på en töntig grej. Det jag skyller på är att det är ganska mörkt på kvällarna och jag har inget bra fotoljus hemma, men det struntar jag i nu iaf. För här kommer ett fantastiskt gott och enkelt recept på räk- och currygryta som jag tillagade igår.

Här ska ni få receptet som jag hittade på Icas hemsida. Dock bytte jag ut matlagningsgrädden till iMat från oatly, jag valde olja istället för smör och så tillsatte jag en hackad gul lök också för att jag tycker det är så gott. NOM!

Ingredienser:

 • 1/2 purjolök
 • 2 tsk curry
 • Lite olivolja
 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 burk passerade tomater
 • 2 1/2 dl iMat Oatly
 • 250 g sojabönor
 • salt
 • peppar
 • 400 g frysta, skalade räkor

Beskrivning:
Börja med att tina räkorna och sojabönorna. Välj även den kolhydratskälla som du önskar och börja med att tillaga den. Jag valde råris, men i receptet hade de pasta. Så välj det du föredrar, helt enkelt.

När det är igång, skölj och hacka purjolöken, löken och fräs dem tillsammans med olivolja och curryn.
Rör sedan ner pressad vitlök, tomatpuré, passerade tomaterna, iMat och sojabönor. Låt det därefter sjuda ca 5 minuter. Smaka även av med salt och peppar. Till sist blandar du i räkorna. Tänk på att inte koka räkorna då de kan bli sega.

 

Det här receptet gick verkligen snabbt att tillaga och det var riktigt gott trots få ingredienser. Både jag och M uppskattade det. En liten negativ grej är att det fortfarande luktar curry här hemma, men det är bara jag som tycker det då jag har sådant sjukt luktsinne, hehe.

 

Hoppas att ni gilla receptet!
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer