Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på proteinrika tortillabröd

Recept på proteinrika tortillabröd

Dessa tortillabröd innehåller bara två ingredienser, proteinrika, är glutenfria, veganska och är så goda! Det här receptet borde du verkligen testa. Perfekt för Tuesday Taco!

För någon vecka sedan hittade jag ett recept på tortillabröd gjorda på röda linser. Jag blev helt chockad när jag insåg hur lätt det var att göra dessa och att de enbart innehöll två ingredienser. Det är ju exakt sånt som jag gillar, att laga mat som går snabbt, är enkelt och innehåller endast bra ingredienser. Trots få ingredienser behöver man ändå förbereda innan man börjar tillaga dem.

Så igår morse innan vi skulle iväg till jobbet la vi 2-2,5 dl torkade röda linser i blöt i en skål med kallt vatten. Linserna fick ligga i skålen under dagen och sammanlagt blev det runt 7-8 timmar som de låg i blöt.

Hur som, fortsätt scrolla ner för receptet!

INGREDIENSER 7-8 ST TORTILLABRÖD
2-2,5 dl torra röda linser
Vatten (det kanske blev runt 6-7 dl)
Kryddor om du vill

BESKRIVNING:
Blötlägg de torra linserna under minst 6 timmar i rumstemperatur. Perfekt att blötlägga de på morgonen för att sen göra iordning tortillabröden på kvällen.
När det är dags att göra tortillabröden så börjar du med att sila bort vattnet från linserna, men spara 2 dl som också ska vara med i smeten.

Mixa sedan linserna tillsammans med 2 dl vatten och de kryddor du har valt att smaksätta med. Därefter är det bara att steka smeten till tortillabröd. Du kan använda olja att steka i, men det funkar säkert att steka utan något också.

Vi använde oss av en slickepott för att bre ut smeten till den storlek vi ville ha.

De här tortillabröden var otroligt goda, eller de smakade inte så mycket, men enligt mig mycket mer goda än vanliga tortillabröd. Det jag gillar är att du kan smaksätta dem precis hur de vill också. Nom nom nom!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer