Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på nice cream

Det är varmt i Sverige nu, och vad passar inte bättre då än glass?! Glass är helt fantastiskt gott, men det blir ganska dyrt och sött i längden av att äta en eller två glassar per dag.

Jag själv äter inte så mycket glass ute då jag inte tål choklad eller ska äta allt för mycket mjölk för min crohns-sjukdom. Därför älskar jag att äta nice cream. Som namnet säger är det en trevlig glass som är både enkel att göra och väldigt nyttig med. Sen att man kan variera toppingen och smakerna på nice cream hur mycket som helst gör ju inte saken sämre!

Här kommer receptet på min proteinrika nice cream som jag åt i morse.

Ingredienser

  • 1 fryst banan som jag hade skurit i bitar och lagt i frysen igår innan läggdags
  • 1 dl frysta hallon
  • 0,5-1 dl frysta mangobitar
  • 1 skopa av ärt- och havreprotein i vaniljsmak
  • 0,5-1 dl sojadryck

Beskrivning

Ta upp hallon, mango och bananen från frysen. Låt de stå i rumstemperatur i ca 1-3 min innan du lägger ner det i en skål tillsammans med proteinpulver och valfri dryck. Därefter tar du en stavmixer/blender och mixar ihop allt till en glass.

Som du säkert förstår tar denna glass på nolltid att göra. Det enda som krävs är lite förberedelse dagen innan med att frysa in en banan. Men that's it!

Till frukost brukar jag toppa nice creamen med havregryn, frön och jordnötssmör, men när jag bara vill ha glass låter jag bli toppingen och njuter av den goda glassen i sig bara.


NJUT I SOMMAR MED GLASS I STORA LASS!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer