Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på näringsrika kanelbullar

Wohoo, en bland mina favoritdagar är äntligen här, Kanelbullens dag. Kärleken till kanelbullar är stor. Jag har alltid älskat kanelbullar och älskar det bara mer och mer, men kanske mer på mitt egna sätt. Jag älskar saftiga kanelbullar med mycket gegga i mitten och därför är mina bullar mina favoriter då jag kan ha hur mycket gegga jag bara vill. Problemet med för mycket kanelbullar är att magen blir lika jäst som degen under en handduk...iaf min. Därför bakar jag kanelbullar som är utan socker och gluten, bullarna innehåller mer protein och är ganska näringsrika.

Ett till plus med mina kanelbullar är att det knappt blir någon disk och att de inte behöver jäsa, vilket betyder att det tar ca 20 minuter att baka dem. High five på den, eller hur!?

Ingredienser, blir ca 10 st bullar.

 • 3 dl havregryn
 • 1 dl mandelmjöl (eller ett liknande mjöl i din smak)
 • 300 g vaniljkvarg utan tillsatt socker
 • 1- 1 1/2 skopa (33 g) ärt- och havreprotein vaniljsmak (du kan använda vilket protein som helst eller strunta i det).
 • 1/2 dl Sukrin
 • 1 tsk bakpulver
 • Kardemumma

Ingredienser för fyllning:

 • 10-12 st dadlar
 • 1-2 tsk kokosolja
 • kanel
 • sukrin


Beskrivning:

Börja med att blanda havregryn, det mjöl du använder och kardemumma i en skål och mixa dem så att havregrynen blir till mjöl. Därefter häller du i kvarg, bakpulver, sukrin och proteinpulver och och blandar allt samman till en fin och smidig deg. Jag brukar faktiskt använda mina händer när jag blandar. Jag upplever att det blir lättare att knåda igenom degen och känna när den känns bra.

När du fått en deg du är nöjd med kavlar du ut degen på ett bakplåtspapper. Börja även att mixa dadlarna med kokosoljan för att sedan kunna bre ut dadelsmeten på degen. När du brett ut dadelsmeten över hela degen, strör du över kanel och sukrin efter hur mycket du vill ha det såklart. Jag har alltid mycket kanel då jag älskar det.
Rulla sedan samman degen och skär upp bitar på ca 1,5 cm i bredd. Därefter lägger du upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper på. In i ugnen på 200 grader i ca 8-10 minuter. Kan behövas vara inne längre så håll utkik hela tiden så de inte bränns i botten. KLAR!

 

Ska du fira Kanelbullens dag idag? Vilka är dina favoriter?

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer