Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på morotsbröd

Jag hann inte riktigt att posta receptet på morotsbrödet tidigare idag. Ni som väntat, här kommer det.

recept_beijer

Receptet nedan är för 20 st bullar/bröd. Jag valde att göra en halv sats, istället för smör valde jag att ha 1 1/2 msk olivolja, och lite mer grahamsmjöl än vanligt mjöl. Testa och mixa själv hur du vill ha det. 

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl finriven morötter
  • 250 g Keso
  • 2 tsk salt
  • 1 msk Smör-&rapsolja (jag använde mig av olivolja istället)
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 13 dl vetemjöl

Gör så här:
Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt morot, keso, salt, olivoljan och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 30 min.

Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och knåda den en kort stund. Forma till så stora/små bröd du vill ha. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. 

Ja, så om du vill ha en lyxfrukost till helgen rekommenderar jag detta bröd. Det går snabbt att göra och smakar riktigt gott.

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer