Charlotte Beijer

Recept på mina favoriter, protein-kanelbullar

Ni är så otroligt många som skriver på mail, DMs och kommenterar instagrambilder om mina protein-kanelbullar. Det ni kommenterar om är vart receptet finns, och jag förstår att ni är förvirrade då jag byter bloggportal lika ofta som jag borstar tänderna (typ).

Till dig som vill ha receptet och till dig som inte testat dessa kanelbullar så ska ni få receptet här. De här kanelbullarna är enligt mig så mycket godare än vanliga bullar då brödet är mer saftigt samt kanelsmeten i är to die for. Ja, ni fattar, det här galet goda kanelbullar. Kan även nämna att bullarna innehåller ej nötter, gluten eller rent raffinerat socker. Vad säger ni? Nyfikna på receptet? Sharing is caring, så självklart kommer receptet här nedan. Ingredienser, blir ca 8-10 st bullar.

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl (självklart kan du välja vilket mjöl du vill)
  • 300 g vaniljkvarg utan tillsatt socker
  • 3 msk proteinpulver i vaniljsmak (kan uteslutas. Jag använder det för smakens skull)
  • 1/2 dl Sukrin eller sötströ, men mindre mängd med sötströ.
  • 1 tsk bakpulver
  • Kardemumma

Ingredienser för fyllning:

  • 10-12 st dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • kanel
  • sukrin

Beskrivning:
Häll havregryn i en skål och mixa till ett mjöl. Blanda sedan i resterande torra ingredienser och rör om. Tillsätt sedan kvarg och blanda allt samman till en fin och smidig deg. Om degen känns för torr tillsätter du mer kvarg och om den känns för kladdig tillsätter du mer mjöl.

Kavla ut degen på ett bakplåtspapper som du har både under och över degen. När du kavlat ut degen, mixar du dadlar och kokosolja för att sedan bre ut dem på degen. Strö sedan över sukrin och kanel.

Rulla sedan samman degen och skär upp bitar på ca 1,5 cm i bredd. Därefter lägger du upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper på. In i ugnen på 200 grader i ca 8-10 minuter. Kan behövas vara inne längre så håll utkik hela tiden så de inte bränns i botten. KLAR!

Fördelar med bullarna:
  1. Går så snabbt att tillaga
  2. De flesta kan äta dem – ej nötter, socker eller gluten i
  3. Det är lätt att ändra på ingredienserna om du vill ha dem annorlunda
  4. Proteinrika
  5. Mer näringsrika är vanliga kanelbullar
  6. Behöver ej jäsas
  7. De smakar superdupermegagott
Nackdel med bullarna:
  1. De försvinner snabbt för att de är så goda

Varsågoda. Hör gärna av er vad ni tycker om bullarna. Smaken är som baken, men jag känner än så länge ingen som inte gillar dem. Om du även har förslag på vad som skulle vara gott att ha i bullarna, kommentera!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.