Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på Kokoskola

kokoskola_recept

Nu är det kväll och tid att dela med mig av receptet på kokoskolan från igår, som var riktigt god. Receptet är från Renee Voltaire, men vi gjorde några förändringar (som vanligt). Jag tror nästan jag aldrig följer ett recept helt, men det är väl därför jag misslyckas ofta också, haha.

Hur som helst, fortsätt läs för att ta del av receptet.

Ingredienser:
2 dl kokosolja
4 msk mjölkfritt smör
2 dl kokossocker
1 dl Agave-sirap
Lite vaniljpulver och himalaya salt

Beskrivning:
Smält kokosoljan i en kastrull och tillsätt kokossocker, agave och smöret. Viktigt att röra hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Tillsätt vaniljpulver och salt. Fortsätt att röra i kastrullen tills den släpper från kastrullens botten. Vi försökte även med kultricket, och då häller du ner lite kola i ett glas med kallt vatten, och kan du rulla kolan till en kula så är den färdig. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och strö på riven kokos, kokoschips eller vad som passar dig. Låt sedan kolan stelna och skär den i bitar.

 

Jag kan verkligen rekommendera denna kola, och du kan även ändra receptet genom att tillsätta saffran, kanel, pepparkakskrydda eller vad du vill ha för smak. Jag ska nog göra en till sats till julafton så resten av familjen får testa denna kola.

 

Lycka till med bakningen!

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer