Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på en supergod och enkel raw cake

Recept på en supergod och enkel raw cake

I morgon är det alla hjärtans dag, vilket såklart ska bli så mysigt så. Jag gillar dagar där man kan göra något lite extra på. I år är det min tur att fixa iordning någon god middag och efterrätt då Mathias stod för allt det där förra året. Läs vidare i inlägget och ta del av receptet på en raw cake som är supergod och passar perfekt till morgondagen.

Som ni vet älskar jag att baka, men endast när jag har feeling för det, hehe. Nu har jag en period med bakfeeling, vilket är härligt. Därför ska jag dela med mig av ett recept till er idag på en Raw Cake. När det kommer till RAW betyder det att det är glutenfritt, sockerfritt, laktosfritt, veganskt och inte upphettat över 42 grader varmt, om jag minns rätt. Jag gillar att baka raw, eftersom att de flesta kan äta det. När det kommer till bakverk kan det vara svårare för dig som är nötallergiker då det ofta innehåller väldigt mycket nötter.

Nåväl, efterrätten för morgondagen kommer vara en Raw Cake i form av hjärtan (hallå, vad annars!?). Jag gjorde en Raw Cake till mitt födelsedagskalas med familjen för några vecka sedan och det var mycket lättare att tillaga än vad jag trodde att det skulle vara.

Vad säger ni? Vill ni ha receptet?

Såklart att ni vill. Håll i er, här kommer det!

Om du också vill göra denna tårta. Se till att du har en springform hemma. Jag använde mig av en som är ca 20 cm. Om du har en mindre springform kan du minska på ingredienserna bara.

Kakan är i två lager och till botten behöver du:
12 st dadlar
3 ½ dl sötmandlar
2 msk kokosolja
1 nypa salt

Mixa alla ingredienserna och tryck ut den färdiga degen i formen och ställ i kylen.

Lager två:
3 dl naturella cashewnötter som du ska blötlägga innan i ca 3-5 timmar
1 dl hallon
1 dl kokosgrädde
2 msk agavesirap
citronsaft från ½-1 citron
2 krm vaniljpulver

När cashewnötterna har legat i blöt i ca 3-5 timmar då sköljer du dem. Häll sedan cashewnötterna tillsammans med alla andra ingredienser i en matberedare för att mixa ihop allt. Mixa tills den ser slät och krämig ut. Häll sedan moussen (som den typ har blivit till) på mandelbotten i formen och låt den stelna i frysen. Ett tips är att ta ut den från frysen en timme innan det är dags att äta den. Om du vill ha kakan i små hjärtformade kakbitar så ta en kakform i ett hjärta och tryck ut.

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer