Idag bjuder jag er på ett fantastiskt gott recept på dadelbollar i smak av citron och kardemumma. De som har testat dessa bollar älskar dem. Om du har 15 minuter övers och vill göra något gott och något mer näringsrikt, då är det här receptet ett måste. Bollarna är väldigt allergivänliga då de inte innehåller laktos, mjölkprotein, är vegan, glutenfria, sockerfria vilket betyder att de flesta kan äta bollarna. OBS, nötter i.
Varken ni eller jag verkar få nog av de här supergoda dadelbollarna. Även då jag har lagt ut det här receptet ett antal gånger är det alltid någon som missar det. Därför visar jag idag en video på hur man gör de här fantastiskt goda dadelbollarna. Jag vill skriva rawbollar, men då de innehåller havregryn får jag hålla mig till namnet dadelbollar. Självklart kan man utesluta havregrynet och då har man rawbollar.
Ingredienser:
8-10 st dadlar
1 dl naturella cashewnötter
Citronzest från en citron
1 krm kardemumma
1/2-1 dl riven kokos
1/2-1 dl fiberhavregryn (kan ta bort om du inte vill ha)
1 tsk kokosolja
Beskrivning:
1. Mixa cashewnötter, riven kokos havregryn och kardemumma.
2. Tillsätt dadlarna, citronzest och kokosolja. Mixa allt till en fin deg.
3. Rulla degen till små bollar eller den storlek du önskar
4. Häll upp riven kokos i en skål som du sedan kan rulla bollarna i
5. Förvara bollarna i frysen