Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på curry- och kokoslinsgryta

För ett tag sedan åt jag denna fantastiska curry-och kokoslinsgryta. Det är inte så ofta jag gör grytor då jag de flesta gånger tänker att det inte är så gott, trots att jag alltid får det motbevisat. Den här linsgrytan är hur god som helst!

Ni var fler som suktade efter linsgrytan när jag lade upp den på story förra gången. Som tur var hade jag inte höftat till mig detta recept utan jag hittade receptet på Icas hemsida och följde det till punkt och pricka (nästan). Därmed kunde jag bara kopiera adressen till receptet och skicka till de som ville ha det.

Men för er andra så ska jag nu skriva ner receptet på curry- och linsgryta som är från ICA.

Ingredienser 4 pers (Skulle mer säga för 2 pers)
 • 4 port ris eller annat gryn
 • 1 gul lök
 • 1 msk olja
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tsk curry
 • 2 msk tomatpuré (Vi tog bort det)
 • 400 ml kokosmjölk
 • 5 dl vatten
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 2 dl torkade röda linser
 • 1 tsk sambal oelek (Hade ingen sambal så hackade i en färsk röd chili)
 • 250 g körsbärstomater (struntade i tomaterna)
 • salt
 • peppar
 • 1 kruka koriander
Beskrivning:
 • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
 • Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en gryta. Pressa i vitlök och tillsätt curry och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
 • Rör i kokosmjölk, vatten, smulad buljongtärning, linser och sambal oelek. Låt koka ca 10 minuter eller enligt anvisningen på linsförpackningen.
 • Dela tomaterna och vänd ner dem i grytan mot slutet av koktiden eller servera dem till. Smaka av grytan med salt och peppar.
 • Servera grytan med ris och tomater och toppa med koriander.

Ett tips är att tillsätta lite tofu för mer mättnadskänsla. Jag älskar tofu och tycker det passar superbra till, men glöm bara att inte steka den först innan du toppar med den eller lägger den i grytan.

Lycka till med middagen!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer