Charlotte Beijer

Recept på Chiabröd

Gillar du som jag bröd, och vill lyxa till det ibland? Då tycker jag att du ska testa detta recept på proteinrika chiabröd som jag gjorde till helgens brunch. Tänk att med få ingredienser kan göra ett sådant gott och näringsrikt bröd. Jag älskar det, och jag hoppas du också kommer gilla detta recept.

Protein- och chiabröd 8-10st bröd

Ingredienser:
• 5 dl naturell kvarg
• 4 dl havregryn
• 2-3 msk chiafrön
• 2 msk pofiber
• 2 tsk bakpulver
• 1 ägg

Beskrivning:
Blanda samman alla ingredienser. Om degen blir för kladdig kan du tillsätta lite mer pofibrer eller någon mjölsort som du föredrar. När du är nöjd med din deg formar du den till ca 8 st bollar. Platta sedan ut bollarna på ett bakplåtspapper på en plåt.  In i ugnen på 180 grader i ca 15-20 minuter. Klart!

Låt bröden svalna innan du skär de i mitten. Därefter är det bara att ta fram dina favoritpålägg och njut av en god frukost, mellanmål eller brunch.

Ett otroligt lätt recept med få ingredienser som går väldigt snabbt att göra. Det här är mitt nya favoritbröd till helgens frukost. Hoppas du gillar receptet. Kommentera nedan om du undrar något.

Lycka till med brödbaket!

2 Responses

 1. Marie says:

  Hej, om man inte har pofiber, finns det nåt man kan ersätta det med? (Hade fiberhusk hemma, men funkar inte på samma sätt tror jag)

  • Charlotte says:

   Hej!
   Du skulle kunna använda dig av bovetemjöl eller någon annan mjölsort. När jag gjorde brödet hade jag bara pofiber hemma, men som sagt, jag är säker på att något annat mjöl kan ersätta det 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.