Något jag älskar är att testa på nya maträtter. Det är så lätt att annars fastna mellan några maträtter och köra på dem under veckan och därefter vecka efter vecka.
För ett tag sedan googlade min kille fram det här receptet, och det blev helt klart en vinnare. Jag älskar tofu, vitlök, ingefära, chili och soja, så jag visste innan jag hade smakat att det här skulle bli gott, och det blev det!
Jag delar gärna med mig då jag för övrigt hittade själv det här receptet på en sida. Här nedan ser du både ingredienser och beskrivning av rätten.
1 paket tofu 250 gram
0,5 dl Hoisinsås
2 tsk soja
1 tsk riven ingefära
1-2 st pressade vitlöksklyftor
Halv hackad chili
0,5-1 ysk sesamolja
Sesamfrön, salladslök och broccoli för garnering
Börja med att ta ut tofun från paketet och lägg det på en tallrik med papper och papper över tofun för att få ut vätskan i ca 20 min.
Häll i Hoisinsås, soja, ingefära, vitlök och chilin i en kastrull och rör om.
Skär upp tofun och blanda den tillsammans med ingredienserna i kastrullen i ca 20-30 min.
Värm sedan upp en stekpanna och börja stek den marinerade tofun. Häll över sesamoljan och strö över lite sesamfrön när stekningen är klar.
Lägg upp på en tallrik tillsammans med ris, kokt broccoli och salladslök. Såååååå gott!
Hoppas att du gillar denna måltid lika mycket som jag gör.
Lycka till med matlagningen!