Charlotte Beijer

Recept på Äppelbollar

I söndags bakade jag rawbollar i smak av äpple och kanel och därför kan de kallas för äppelbollar, eller hur? Fast äpplen var det nog minst ut av i degen, hehe.

Jag är ett riktigt stort fan av äpple & kanel så dessa rawbollar är helt klart mina nya favoriter. De är så fantastiskt goda och tyvärr väldigt beroendeframkallande. Kul, då har jag fått ännu ett nytt beroende! De här bollarna var NÄSTAN lika goda som kanelbullar eller de var nog det. Eller godare! 

 Jag rullade bollarna i riven kokos, chiafrön och kanel. Det kan rekommenderas! 

 

Vill du också testa på att baka äppelbollarna? Då ska jag självklart dela med mig av receptet.

Ingredienser: 

1/2-1 dl naturella cashewnötter

1/2 dl riven kokos

1 msk chiafrön

1 tsk kanel

8-10 st dadlar

5-8 st torkade skivade äpplen

1 msk kokosolja

Beskrivning:

Börja med att mixa cashewnötterna tillsammans med kokos, kanel och chiafrön till ett mjöl (typ). Därefter lägger du ner de urkärnade dadlarna och kokosoljan ner i skålen och mixar samman allt.

När degen är klar hackar du de torkade äpplena till små bitar och häller de i degen.blanda sedan allt tillsammans med händerna.

Forma degen till små bollar och rulla i kanel, kokos och chiafrön. Jag brukar sedan lägga bollarna i frysen för jag gillar när de är hårda. Tycker smaken kommer fram mer också.

Lycka till med bakandet!

4 Responses

  1. Åh såg ju supergott ut! Har endast gjort de klassiska bollarna med kakao och dadlar tidigare, så ska utan tvekan testa dessa i helgen! Alltid kul med lite nya recept 🙂

  2. Mums, dette må jeg teste, tack som delar <3

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.