I söndags bakade jag rawbollar i smak av äpple och kanel och därför kan de kallas för äppelbollar, eller hur? Fast äpplen var det nog minst ut av i degen, hehe.
Jag är ett riktigt stort fan av äpple & kanel så dessa rawbollar är helt klart mina nya favoriter. De är så fantastiskt goda och tyvärr väldigt beroendeframkallande. Kul, då har jag fått ännu ett nytt beroende! De här bollarna var NÄSTAN lika goda som kanelbullar eller de var nog det. Eller godare!
Jag rullade bollarna i riven kokos, chiafrön och kanel. Det kan rekommenderas!
Vill du också testa på att baka äppelbollarna? Då ska jag självklart dela med mig av receptet.
Ingredienser:
1/2-1 dl naturella cashewnötter
1/2 dl riven kokos
1 msk chiafrön
1 tsk kanel
8-10 st dadlar
5-8 st torkade skivade äpplen
1 msk kokosolja
Beskrivning:
Börja med att mixa cashewnötterna tillsammans med kokos, kanel och chiafrön till ett mjöl (typ). Därefter lägger du ner de urkärnade dadlarna och kokosoljan ner i skålen och mixar samman allt.
När degen är klar hackar du de torkade äpplena till små bitar och häller de i degen.blanda sedan allt tillsammans med händerna.
Forma degen till små bollar och rulla i kanel, kokos och chiafrön. Jag brukar sedan lägga bollarna i frysen för jag gillar när de är hårda. Tycker smaken kommer fram mer också.