Nu kommer receptet på mellanmålbarsen från igår. Man kan verkligen göra dessa bars på vilket sätt man vill, och då menar jag genom smaksättning. Vi testade bara igår och gjorde det lätt för oss, men man kan alltid tillsätta chia, incabär, goji, kardemumma, aprikos, kanel, citron eller vad man föredrar i smeten.
Vi hade följande ingredienser (15 st bars)
- 1 pkt färska dadlar (500 g)
- 200 g sötmandel
- 2 tsk malet vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
- 3/4 dl kakao
- 1/2 kopp espresso (starkt kaffe)
- 1 dl fiberhavregryn
Beskrivning:
- Kärna ur dadlarna och lägg dem i en blender/mixer. Lägg i resterande ingredienser och mixa till en smet.
- Lägg ett bakplåtspapper i en stor form/plåt och bred ut smeten till ett jämt lager.
- Vi garnerade barsen med jordnötssmör, kokos, gojibär, pumpakärnor och hasselnötter.
- Ställ sedan in smeten/barsen i frysen i minst 1 timme.
- Skär ut i avlånga bitar.
Som ni märker är det väldigt enkelt att göra dessa bars, men självklart behövs det planering. Det är inte så att man slänger ihop de bara sådär. Jag tycker definitivt att du ska testa dessa. Supergoda!
I veckan kommer fler recept från gårdagen, som chiabrödet och fröknäcket 🙂