Ni kommer inte bli besvikna på detta fantastiskt goda bullrecept. Det är ett litet nyttigare alternativ på kanelbullar, men jag överdriver inte när jag säger att bullarna är godare än en riktiga kanelbullar. Tack vare de torkade dadlarna blir det en knäckig/kola smak som är otroligt god.
Receptet är veganvänligt, utan tillsatt socker och glutenfritt. Förutom det tycker jag den största fördelen med receptet är att det går på nolltid att göra och att det innehåller få ingredienser. Det är ett måste för mig.
Snabbt, gott och enkelt!
Jo, men det går att äta när som helst. Till frukost, till fikan eller mellanmålet. Du bestämmer, men jag väljer alla tre tillfällena.
Nåväl, här kommer receptet på kanelbulle mug cake
1/2 - 1 banan
1-2 dl valfritt mjöl
Lite bakpulver om du vill ha den lite större
4-6 st torkade dadlar
1 tsk kokosolja
1 tsk sötströ
Kanel & kardemumma
Mosa bananen med en gaffel och häll i mjölet. Rör om med en slev eller med handen för att få typ en deg. Degen är inte som en bulldeg utan den är lite kladdig. När du är nöjd med degen trycker du ut den på en skärbräda.
Blötlägg dadlarna (om du använder dig av torkade dadlar) i ca 10-20 min. Mixa dadlarna tillsammans med kokosoljan, söströ, kanel och kardemumma till en mjuk pasta. Bre sedan på pastan på degen, rulla den och skär den i tre lika bitar. Placera bitarna i en stor mugg. Ställ in muggen i mikron och mikra i ca 3 minuter, full effekt.
Hoppas att ni gillar receptet lika mycket som jag gör! Superdupergott!