Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på vegansk glutenfri kladdkaka

Igår var det Kladdkakans dag och jag är faktiskt inget större fan av alla dessa dagar och ursäkter att man ska götta i sig varje dag. Min favoritdag bland alla dessa dagar är kanelbullens dag och tulpanens dag. DÅ går jag all in, hehe. Annars får det va'!

Hur som, jag tycker det ändå är väldigt kul att baka och hitta på nya recept så jag tog tillfället i akt i går och bakade en kladdkaka. Jag freestylade  och insåg att den blev väldigt bra och helt RAW om man inte gräddar den i ugnen, vill säga. Kakan är alltså glutenfri, mjölkproteinfri, laktosfri, äggfri och sockerfri. Jag skulle även säga att denna kladdkaka är mer näringsrik än vanlig.

OBS Om du älskar kladdig kladdkaka är nog inte denna kaka för dig då den liknar mer en saftig kaka än kladdig. Yadi yadi ya, ni vill ju ha receptet, eller hur? DÅ ska ni få det på momangen.

Ingredienser:
10 st dadlar
2 dl mandlar eller 1 dl solrosfrön
1 msk jordnötssmör
1 dl havregryn
0,75 dl havredryck
3 msk kakao
2 tsk kokosolja

Beskrivning:
Mixa samman alla ingredienser så det blir till en fin deg. Platta sedan ut degen i en form och grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter (beror lite på hur man vill ha (kladd)kakan såklart). Toppa sedan med dina favoritbär, vaniljvisp, glass, jordnötssmör eller varför inte kvarg om du vill ha det som ett godare mellanmål.

När jag bakar kör jag bara loss och allt jag skrivit under ingredienser kan man höfta lite på beroende på hur degen ser ut. Kan tänka mig att kokosflingor kan vara supergott. Tillsätt det och ta bort havregrynen om du vill. Testa dig fram och se vad som faller dig i smaken.

Hoppas det smakar och lycka till med bakandet!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer