Fröknäcke, det är supergott, kul att ha med sig när man är bortbjuden, och bästa av allt, det är barnsligt lätt att tillaga.
I söndags testade vi på detta recept på fröknäcke, och det du behöver om du vill testa att tillaga det är:
1 dl Sesamfrön
1 dl hela linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pofibrer
1-2 msk fiberhusk
1/2 dl kokosolja
2 dl vatten
Havssalt till garnering
Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Koka upp vattnet och tillsätt kokosoljan. Därefter häller du i de torra ingredienserna och blandar till en fin smet. Låt smeten stå och dra sig i ca 10 min.
Sedan håller du smeten på en plåt med bakplåtspapper på och strör över flingsaltet.
Sätt sedan in plåten i ugnen på ca 150 grader. Låt den vara inne ca 50 minuter. Du får titta till knäcket titt som tätt så du får den precis så du vill ha det.