Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept Chiabröd

IMG_2192Jag har länge skrivit om detta Chiabröd som är helt glutenfritt och vegansk. Tyvärr har jag inte velat publicera det då jag inte hunnit ta någon snygg bild på brödet. Fast ett gott bröd måste berättas och då får bilden se osmaklig ut. Jag ska göra detta bröd igen, men med en mycket snyggare bild och med exakta receptet.

Hur som helst, när Malin och jag bakade brödet gick vi inte efter något recept utan det vi hade förberett var just chiafröna. Några timmar innan själva bakande blötlade jag 9 msk chiafrön i 3 dl vatten. När vi sedan skulle börja baka hade chiafröna svullnat upp och hade lite av den geléaktiga konsistens vi letade efter. Skålen där chiafröna och vattnet legat i tillsatte vi solrosfrön, linfrön, sesamfrön, fiberhusk, mandelmjöl, lite pofiber och sen blandade vi allt till en smidig och fin smet. Därefter klickade vi ut smeten på en plåt och skjuts in i ugnen. Ni förstår, vi körde bara och det blev så bra!

När Chiabröden var klara delade vi varje bröd på mitten och hade ost och sallad på vilket rekommenderas, så gott!

Jag ska testa att göra detta bröd snart så ni får det exakta receptet, men om du vill testa det nu så gör det bara. Det är bara att köra! 🙂

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer