Jag har länge tänkt att testa att göra aprikosbollar då jag har en del torkad aprikos hemma. En dietist jag besökte, tyckte jag kunde ha det hemma, och tugga på som mellanmål ibland då det innehåller mycket järn. Det har tyvärr inte blivit så mycket tuggande och därför passade det bra att använda aprikoserna nu.
Ingredienser:
ca 12 torkade aprikoser
1 dl cashewnötter
1 tsk kokosolja med citronsmak
1 dl riven kokos
1-2 msk kvarg
Beskrivning:
Jag började med att mixa aprikoserna och kokosoljan. Därefter hällde jag i cashewnötterna och den rivna kokosen. När allt var färdigmixat hällde jag smeten i en bunke och tillsatte kvargen och rörde om.
Sedan tog jag en liten bit av smeten och formade den till en boll och rullade bollen i riven kokos. Förvara aprikosbollarna i kyl eller frys.
Det jag gillar med detta recept är att du kan byta ingredienser så det passar dig och din diet. Ha i proteinpulver, havregryn, vaniljpulver, riven lime, chia, goji och ja, det finns så mycket mer. Det är bara att testa sig fram och se vad som faller dig i smaken 🙂