Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Rawbollar Apelsin & Choklad

Igår var det dags för mig att göra dadelbollar/rawbollar eller vad man nu vill kalla det för. Jag har tröttnat lite på mina förra favoriter kardemumma & citron och tänkte att nu ska jag göra någonting nytt. Jag testade på att göra bollar i smak av apelsin och choklad då det kändes som ett säkert kort. Den kombinationen av smak brukar inte bli fel. Dock kände jag mig lite wild and crazy då jag skulle bjuda på dessa under en middag. Ibland måste man helt enkelt leva farligt.

Är ni nyfikna på hur jag gjorde dem? Såklart att ni är! Här kommer receptet.


Ingredienser:

  • 0,5 dl - 1 dl cashewnötter
  • Rivet apelsinskal från 1 en apelsin
  • 0,5 dl riven kokos
  • 1 - 1,5 msk raw kakao
  • 0,5 dl havregryn
  • 7 st dadlar
  • 1 - 2 tsk kokosolja
  • Lite vaniljpulver (valfritt)
  • 1-2 msk starkt kaffe (valfritt)

Beskrivning:
Börja med att lägga cashewnötter, det rivna apelsinskalet, riven kokos, kakao och havregryn i en skål och mixa samman allt till ett fint mjöl. Tillsätt sedan dadlarna och kokosoljan och mixa samman alla ingredienser. Om du vill ha kaffe (inget raw längre) i tillsätter du det i samma veva som dadlarna och kokosoljan.
När du är nöjd med din deg rullar du degen till små bollar och rullar dem i rivet apelsinskal och i riven kokos.

Lycka till med bollarna och hoppas att du gillar dem!
De passar perfekt till kaffet eller till helgmyset!

 

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer