Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Pizza på kikärtsbotten

Pizza, pizza och pizza. En stor favorit hos mig, och det har det nästan alltid varit. Dock har jag väl inte varit superförtjust i pizza från pizzeria, MEN det doftar ju alltid väldigt ljuvligt när man går förbi en pizzeria. Vet inte om det beror på att jag redan är hungrig de gångerna jag gått förbi eller om jag förknippar det med min barndom.

Då jag inte äter pizza ute så ofta äter jag det desto mer hemma, eftersom att då kan jag göra den precis så som jag vill. Min stora favorit är att göra en pizzabotten på kikärtsmjöl. Varför det är en favorit hos mig beror på att den är snäll mot min mage, proteinrik, god och förbaskat lätt att tillaga- och det gillar jag.

Receptet hittade jag i våras på Food Pharmacys hemsida, och var bara tvungen att testa det. Om du inte testat det här receptet på pizzabotten ännu, tycker jag verkligen att det är dags!

Här kommer receptet på pizzabotten:
3 dl kikärtsmjöl
2 dl vatten
Valfri kryddning, men jag kör på basilika och oregano.

Beskrivning:
Häll i alla ingredienserna i en skål och blanda till en smet. När smeten är klar kan du låta den vila i tio minuter i skålen. Medan du väntar kan du lägga ett ark bakplåtspapper på en plåt. Häll några droppar olivolja på pappret och pensla sedan oljan över hela arket så att inte pizzan fastnar i den sen under gräddningen.

Efter 10 minuter tar du smeten och häller över den på bakplåtspapperet. Använd dig av en slickebott/sked/stekspade/kniv för att jämna ut smeten.

Låt botten grädda i ugnen på 150 grader under 15 minuter. Därefter tar du ut botten och låter den svalna innan du lägger på dina favorit-toppings! Om du använder ost på pizzan kan du lägga in den igen i ugnen tills osten smälter.

Jag har haft mängder av olika slags pizzatoppings. Ibland har jag haft tahini och kikärtor på, andra gånger oumph, champinjoner och lök och ibland har jag vegansk ost på. Det är bara att köra på med det du gillar. På bilden har jag även toppat med soltorkade tomater och picklad lök, vilket jag kan rekommendera. Nom nom nom.

Lycka till med pizzabakandet!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer