Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Morotsbröd med keso

keso-morotsbröd

I lördags kväll medan Gladiatorerna gick på Tv bestämde jag mig för att baka bröd till söndagen. Jag tänkte göra goda morotsbröd med keso som min syster brukar göra. De är så goda!
Jag hade alla ingredienser hemma...trodde jag.  Det jag inte hade var grahamsmjöl som behövs, men jag tänkte att det går väl lika bra med pofiber (not).

Jag valde att göra 10 stycken bröd, vilket blir hälften av måtten på receptet nedan. Plus att jag bytte ut då grahamsmjöl mot pofiber.

Ingredienser för 20 stycken:

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl finriven morötter
  • 250 g keso
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 13 dl vetemjöl

Gör så här:
Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt morot, cottage cheese, salt, smör-&rapsolja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 30 min.

Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och knåda den en kort stund. Dela degen i två bitar och forma varje bit till två tjocka längder. Platta till dem lätt med handen och skär varje längd i 10 bitar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt bröden svalna på galler.

Det är väldigt lätt att göra morotsbrödet och det passar perfekt att baka en lördags eller söndagsmorgon när man vill lyxa till det 🙂 Mitt bröd blev till slut helt okej, men eftersom att jag vet hur det ska smaka kan jag ju säga att jag misslyckades!

Gör inte som jag, och lycka till med brödbakandet!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer