Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Morgonrutiner och recept på gröt

Varje morgon ringer min klocka vid 05:30 trots att jag inte har bråttom iväg. M går upp vid den tiden och då kan jag lika gärna gå upp jag med. För om det är något jag gillar är det morgontiden. Tiden på morgonen när man faktiskt inte behöver stressa utan kan äta sin frukost i lugn och ro, det är underbart.

Nu på senaste tiden har det blivit mycket gröt för min del. Det går så snabbt att tillaga och det är väldigt gott. Sen pimpar jag min gröt ganska mycket och det är ju faktiskt det som gör det hela, enligt mig.

Att pimpa gröten är något jag verkligen kan rekommendera.

Jag pimpar gröten olika från dag till dag då det beror på vad jag har hemma, men standard är alltid pumpakärnor, chiafrön, hallon, jordnötssmör och kanel. Ibland går jag loco och steker äpplen innan och har i gröten, andra gånger har jag proteinpulver och ibland kör jag på allt. Ni kan ju bara gissa hur mätt jag blir.

Så, vad är egentligen mitt standardrecept på gröt? Det ska jag berätta för dig NU!

Ingredienser:

1,5-2 dl havregryn
1 skopa ärt- och havreprotein ibland
ca 2 dl vatten
1 msk pumpakärnor
1-2 tsk chiafrön
1 dl hallon
Kanel

Alla torra ingredienser blandar jag samman i en skål medan jag häller i 2 dl vatten i kastrullen. När vattnet kokar häller jag i ingredienserna i kastrullen och rör om. Det tar 1 minut så är det klart. Håller upp gröten i skålen och toppar den sedan med jordnötssmör, hallon, havredryck och om jag har något annat gott som passar till gröten.

Visst ser det väldigt gott ut?

Utöver gröt och kaffe på morgonen sitter jag i soffan och tittar på Nyhetsmorgon samtidigt som jag äter. Det är kvalitetstid, och att få börja dagen på det här lugna sättet betyder väldigt mycket för mig.

Hur brukar din morgon se ut?
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer