Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Lätta och snabba proteinkakor

Jag verkligen gillar att baka och experimentera fram olika recept för olika kostkunder beroende på deras mål. Ibland gör jag helt plantbaserade recept, glutenfria eller bara recept som ska passa de flesta.

Recepten jag delar med mig av i bloggen och på instagram är alltid utan tillsatt socket, glutenfria och mjölkfria för att jag själv ska kunna smaka (såklart).

För ett tag sedan testade jag på att göra proteinkakor som blev väldigt bra och därför vill jag såklart dela med mig av kakorna här på bloggen med. Det jag gillar med dessa kakor är att de går väldigt snabbt att tillaga och innehåller inget trams utan bra ingredienser som passar de flesta. Om du väljer att följa receptet innehåller en kaka 8 g protein, vilket är super vid ett mellanmål. De är mättande, men man tar gärna två iaf för att de är så goda.

Om du har någon allergi eller vill ändra lite av receptet kan du använda dig av vilken dryck, havregryn och sötning du vill. Du kan även göra receptet helt veganvänligt också genom att byta ut ägget till ett chiaägg.

INGREDIENSER (6 ST KAKOR)

Banan 120 g (väg utan skal)
Havregryn 2 dl
Ärt- & havreprotein vanilj 1 skopa eller något annat proteinpulver i vanilj
Ägg 1 st
Jordnötssmör 1 msk
Havredryck 0,4 dl
Kanel
Hallon

BESKRIVNING

Mosa bananen i en skål och tillsätt sedan resterande ingredienser förutom hallonen och blanda med en sked. Lägg sedan ut 6 jämna klickar på ett bakplåtspapper och forma de till de kakor som du vill ha. Om du vill ha hallon i- se till att du har fått bort så mycket vätska som möjligt innan du puttar i de i kakorna. In i ugnen på 200 grader i ca 10-12 min.

❌ Om du inte vill ha jordnötssmör går det bra att ta bort det. Whey-protein funkar också. Vanlig mjölk kan du ha i istället för växtbaserad. Istället för hallon kan du ha äppelbitar, blåbär, kakao nibs, rabarber eller ingenting ❌

Hoppas att ni gillar receptet och kakorna!
Jag älskar dem!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer