Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Kosttillskott

kosttillskott_beijer

Idag lever många en livsstil där träning är en stor prioritering av vardagen. Det är inte bara vi människor som älskar det utan även många företag. Företagen kan rekommendera oss en mängd härliga saker som gör att vår träning blir ännu roligare och kanske till och med bättre. Det kan vara produkter som snygga träningskläder och skor, kalk, gummiband, trx-band och kosttillskott. Just kosttillskott är det jag ska ta upp idag.

Jag kommer fortfarande ihåg när jag skulle köpa mitt första kosttillskott, Whey 80 vaniljsmak på Gymgrossisten som då låg vid Södra Station. Det var som en djungel för mig när jag kom in i butiken som var fylld med alla möjliga kosttillskott. Idag har jag betydligt större kontroll på läget då jag är mer insatt och även jobbat på hälsokedjan Life där man just säljer olika kosttillskott.

Jag har några favoriter som jag pendlar mellan eller använder dagligen. De tillskott som är i pulverform använder jag oftast till frukost i mina smoothies eller ibland efter gymmet.

Multi Greens använder jag till juicer. Jag har fortfarande svårt med den gröna smaken (bättre än spirulina iaf), men det är en vanesak, och hoppas på att det blir bättre allt eftersom. Varför jag tillsätter Multi Greens i juicer är för att det innehåller väldigt mycket b-vitamin som jag behöver extra av.

Sedan använder jag mig av Ärt-& Havreprotein och näringspulvret Ultralife till mina smoothies. På morgonen vill jag äta en stadig och näringsrik frukost då det ibland kan vara svårt att få i sig all den näring som behövs under frukosten. Ärt- & Havreproteinet använder jag ibland efter träning också när jag vet att jag inte kommer äta mat direkt efter passet.

Vad mer? Mina favoriter just nu är självklart BCAA kapslarna. SÅ SMIDIGT med kapslar. Jag älskar det. Egentligen ska man väl inta BCAA under träningen, men jag kör direkt innan jag startar. Nästa gång ska jag testa BCAA-pulver och ha det under träningen för att bara testa. BCAA är grenade aminosyror som bygger upp protein. Innehåller tre essentiella aminosyror som kroppen inte kan producera själv och som vi måste få i oss via kosten. Det är en anledning till att jag använder mig av BCAA också.

Sist, men inte minst är Reztart Dryck som alltid finns i väskan. Den är perfekt när man sitter i bilen/kontoret och börjar bli hungrig. Funkar även utmärkt på morgonen innan träning när jag vill få i mig något snabbt, proteinrikt och näringsrikt.

Grunden till mina kosttillskott och varför jag tar dem är pga näringen och smidigheten. Jag vill ha bra med näring, och bra återhämtning efter mina pass. Idag tränar jag nästan varje dag och då jag är på olika ställen hela tiden, och inte kan ta med mig 3 matlådor per dag, måste jag använda mig av dessa tillskott.
Jag STÅR för RIKTIG MAT, och tycker att det är det viktigaste av allt. Kolhydrater, fett och protein är något jag måste ha varje dag för att min kropp ska orka, och det hoppas jag att du förstår att din kropp också behöver. SÅÅÅ, jag prioriterar alltid MAT först, och därefter kosttillskott. Det funkar bäst för mig 🙂

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer