Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Meatfree Monday Kikärtsbiffar

De här kikärtsbiffarna ni ser ovan kan vara de godaste jag har ätit än så länge. Jag älskar kikärtsbiffar då det är väldigt gott, mättande, proteinrikt och lätt att tillaga och nu på senaste tiden har vi bara proppat biffarna med alla möjliga kryddor och ingredienser.

Jag delar gärna med mig receptet och speciellt på en "Meatfree Monday" som denna. Är ni redo? Ja, men då kommer receptet här!

Ingredienser för 2-3 personer:
2 burkar kikärtor
1 rödlök
1 morot
1 vitlöksklyfta (om du vill)
1 påse bladspenat
1 chili
1-2 ägg
Koriander i den mån du vill och om du vill
Salt, peppar och spiskummin

Basen i kikärtsbiffar är bara kikärtor så du kan tillsätta vad tycker är gott. Jag har haft riven halloumi i, riven broccoli så det är bara att välja de råvaror som faller dig i smaken.

Beskrivning:
Börja med att skölja kikärtorna i ett durkslag, riv moroten, hacka rödlöken, chilin, koriandern och bryt bladspenaten på två. Lägg sedan ner kikärtorna i en skål för att mixa dem. Därefter blandar du ner chili, rödlöken, spenaten, moroten och äggen och rör om med en sked. Pressa ner en vitlöksklyfta och krydda med salt, spiskummin och peppar. Fortsätt att blanda samman ingredienserna till en smet.

 

Forma smeten till biffar och stek dem på en stekpanna med lite olivolja i.

 

Stek vardera sida i ca 2-3 minuter eller när ni ser att de fått färg.
Var försiktig när du vänder på biffarna så de inte faller samman.

 

 

Nu är biffarna klara för servering. Jag brukar ha en stor sallad och matvete till samt en sås på kvarg eller mini creme fraiche. Jag har kvargen eller mini creme fraichen som en bas och tillsätter sedan pressad citron, salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta. Klart!

Jag tycker matlagning ska vara enkelt att göra annars tappar jag det helt. Jag kan lova er att alla recept jag delar med mig av går snabbt att tillaga och är näringsrika. Hoppas ni gillar dessa biffar lika mycket som jag gör. Ha en fin måndag i regnet och njut av middagen.

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer