Äntligen har jag köpt kasein för att kunna göra proteinglass och proteinfluff. Jag köpte smaken Vanilla Ice cream, och trodde självklart att det skulle smaka precis som vaniljglass, men det gör det inte riktigt, hehe.
Att göra kaseinfluff är så lätt. Du kan ju välja vilken smak som helst då det finns jättemånga olika smaker på nätet och i olika butiker. Som ni märkt älskar jag vanilj och tycker det är en bra smak eftersom att du alltid kan tillsätta bär, kanel, kokos och massa annat utan att det skär sig.
Det du behöver för 2 portioner är:
2 dl kasein
2 dl vatten
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker) Jag använder mig av vaniljpulver för att få en mer vaniljsmak.
Frysta hallon
Beskrivning:
Häll i kaseinet i en skål med vattnet och vaniljpulvret. Vispa med en el-visp tills det blir fluffigt, därefter häller du i de frysta hallonen, och fortsätter vispa.
När du är nöjd med smeten lägger du in den i frysen i ca 10-15 minuter, och därefter är den klar att äta.