Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på äppelkakor

äppelkakor

God morgon söndag!

Att vakna idag och inse att det slagit om till vintertid var inte helt fel. Jag kunde välja på att sova lite längre. Eller utnyttja morgonen med att göra en god frukost. Ja, det blev det andra alternativet, göra en god frukost.
Hmm, jag tittade igenom vad jag hade hemma och beslutade mig att hitta på ett eget recept på äppelkakor. Jag tänkte om det skulle gå fel skulle jag ha tid att göra någonting annat till frukost, eftersom att vi fått en timme extra denna söndag 🙂

Ja, äppelkakor ja. De blev helt okej, eller jag tyckte det var gott 😉

Recept:
1 ägg
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2-3 msk kokosflingor
1/2 dl fiberhavregryn
En klick kokosfett (behövs nog inte)
Hackade äppelbitar
Kanel (självklart)

Jag blandade alla ingredienser i en bunke tills det blev en deg (typ). Därefter rullade jag degen till små kakor och la ut på en plåt. Kakorna gräddades i ugnen på 175 grader i ca 10-15 min. Man får titta lite titt som tätt för att se att de inte bränns.

Jag har ju inte sådan jättekoll på sådana här saker så jag tror man kan ta bort lite ingredienser, men man måste ju våga testa 🙂 Om ni har tips på hur man kan göra dessa kakor annorlunda, säg gärna till! Jag vill ha alla tips jag kan få 🙂

Ha en mysig höstsöndag!

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer