Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Glutenfritt knäckebröd med frön

glutenfritt
Igår ca 1h innan jag skulle springa iväg till jobbet fick jag för mig att göra eget fröknäcke som jag kunde ha att tugga på till Paradise Hotell finalen (japp, sett varje avsnitt helt maniskt).
Fröknäcket blev väldigt gott faktiskt även då det blev liiiiite bränt. Hur som helst, är det så lätt att göra och så få ingredienser.

Ingredienser:
2 dl Majsmjöl
1 dl Pumpakärnor
1 dl Sesamfrön
1 dl Linfrön
1/2 dl Rapsolja
2 dl Kokhett vatten
Flingsalt
  
Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke. Rör ihop allt till en smet
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg ut smeten. Kavla ut degen genom att lägga ett annat bakplåtspapper över och tryck ut eller då kavla ut degen till kanterna till ett tunt fint lager över plåten. (tips är att trycka ut smeten själv så man inte kavlar sönder fröna.  Ta sedan bort pappret och strö över flingsalt över smeten (jag hade inget flingsalt och det smakade väldigt bra ändå)
Sätt ugnen på 150 grader. Grädda mitt i ugnen ca 60-70 min eller tills brödet känns torrt .
minbästafrukost
 
 
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer