Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Dynamisk rörlighet

Som många av er vet älskar jag rörlighet, och jag tycker om att känna mig smidig och lätt. Stel och klumpig är inte min grej, men det är lätt att hamna där. Du som är stel vet precis hur det känns att ta sig ner på huk eller när du bara ska vända huvudet åt ett håll. Det stramar, inte sant?
Klicka här om du vill se videon med dynamisk rörlighet, där bilderna ovan är ifrån.

Jag använder mig oftast av dynamisk rörlighet som uppvärmning plus en serie med MAQ-pinne. Då går jag verkligen igenom hela kroppen vilket får mig att känna mig varm och förberedd för fysisk aktivitet.

Varför tränar jag rörlighet?
Jag började dansa som väldigt liten och höll på med dans flera timmar per dag tills jag var runt 20 år. Under den perioden hade jag en väldigt god rörlighet, och det är något jag inte vill ska försvinna bara för att jag slutat att dansa. Mycket av vigheten har tråkigt nog försvunnit, men att bli stel är inte ett alternativ för mig.

Jag använder mig av dynamisk rörlighet för att bibehålla och öka min rörlighet. Idag tränar jag mest styrketräning och att ha en god rörlighet inom det anser jag vara väldigt viktigt då jag får en bättre teknik, och kan därmed utvecklas hela tiden. Med en god rörlighet minskar även skaderisken därför tycker jag det är en bra idé att lägga in rörlighetsträning både innan och efter träningen.

När vi tränar belastar vi ju musklerna, och då drar musklerna ihop sig. Det betyder att de muskler vi aktiverat blir kortare efter träningen, och fortsätter vi att träna blir musklerna kortare och kortare, vilket i sin tur leder till att vi blir stelare och stelare också. Ja, och om man då inte tränar rörlighet blir kroppen endast så rörlig som se övningar man tränar kräver. Ganska logiskt va? Som du redan vet blir kroppen mer utsatt för skador när vi är stela också...

Så vad säger du? Kanske dags för lite rörlighet?

För mer info om stretch: Klicka här
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer