Charlotte Beijer

Igår blev jag så inspirerad efter besöket på Rawstation att jag gjorde mina egna ”rawbollar” när jag kom hem. Jag tog lite av det jag hade hemma och det blev superdupergott. De godaste dadelbollar jag någonsin gjort faktiskt. Det blev en touch av äpple och kanel. För recept se nedan.

Ingredienser:
8 st dadlar
1 dl cashewnötter
1 1/2 dl riven kokos
1/2 äpple som jag skar i små bitar
1-2 tsk pepparkakskrydda
1-2 msk kaffe med äppelsmak

Började med att hacka cashewnötterna och la de i en skål. Därefter kärnade jag dadlarna och hällde i dem i skålen med cashewnötterna. Tillsatte den rivna kokosen, hackade äppelbitarna, pepparkakskryddan och till sist kaffet. Blandade samman ingredienserna tills det blev som en deg och därefter rullade jag degen till små bollar. Tadaaaa, klart!

Dadelbollar är så lätt att göra, och du kan tillsätta exakt vad du vill. Nomnomnom.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.