Shopping Cart

Carob, vad är det?

Carob liknar kort och gott som kakao, men det är det inte. Carob utvinns från fröna från Johannesbrödträdet som växer runt Medelhavet. För att få carob maler man trädets fröskidor (liknar sockerärtor) och torkar dem för att få det till söta carobpulvret.

Skillnaden på carob och kakao är att carob är så gott som fettfritt (endast 2 % fett i jämförelse med kakaons 52 %), en tredjedel mindre kalorier än vanlig choklad, sägs att det balanserar blodsockret, motverkar sötsug och innehåller inget koffein. Du kan absolut ersätta kakao med carob, men någon chokladsmak finns det tyvärr inte. Carob är naturligt söt och därför behövs inget sötningsmedel när du använder det i recept.

Man säger ju att kakao ska vara lite nyttigt i viss mån, men carob har också en del hälsofördelar. Carob är väldigt näringsrikt, den innehåller A-vitamin, B1, B2, kalium, kalcium, koppar, magnesium, järn, mangan och nickel. Carob är väldigt bra för magen också då den är rik på fibrer.

Hoppas ni fick en klarare bild om vad carob är, och att ni känner för att testa det. En burk kostar runt 20-25 kr och du kan hitta det lite överallt. Jag köpte min på Good Store, men finns även på Gryningen.

20140730-104324-38604123.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer