Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Bountybollar

bountybollarJag berättade för någon vecka sedan att jag fick smaka hemmagjorda Bountybollar hemma hos Evelina. De var riktigt goda, och självklart bad jag om receptet.

I veckan testade jag på att göra dessa Bountybollar, och de blev sjukt goda. Vill ni ha receptet? Det är klart ni vill. Fortsätt läs för att ta del av dem. Dock höftar jag ganska mycket när jag bakar så du får känna efter själv hur konsistensen känns.

Recept:
6-8 st färska dadlar
1-2 dl riven kokos
1-2 msk jordnötssmör

Chokladöverdrag:
1 tsk Raw kako
1 msk kokosolja
Steviadroppar

För att göra bollarna är det bara att blanda samman de tre ingredienserna tills det blir en fin och smidig deg. Du kan även tillsätta lite vatten om degen är för torr. När du är nöjd med din deg är det dags att rulla bollarna och därefter lägger du in dem i frysen.

Medan bollarna är i frysen är det tid att göra chokladöverdraget. Smält kokosoljan i ett vattenbad och tillsätt kakaon och steviadropparna och rör om. När det är klart är det bara att ta ut bollarna från frysen och rulla/doppa dem i chokladen. Därefter in i frysen igen.

Jag kan verkligen rekommendera dessa bountybollar. Dock misslyckades jag med chokladöverdraget. Min kokosolja var slut så ersatte det med vatten. Gör inte det misstaget.

Bountybollarna passar bra att bjuda på eller att ha till sig själv som till mellanmål. Bollarna är också väldigt goda utan chokladöverdraget med 😉

 

Testa!!

 

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer