Charlotte Beijer

Blissballs recept

 

Igår till söndagsmys blev det dadelbollar, även kallade blissballs. Nu var det ett tag jag gjorde dem, men när dadlar, riven kokos, citron och cashewnötter fanns hemma, var det inget snack om saken. Det var dags för dadelbollar. Vill du också testa på att baka blissballs/dadelbollar/rawballs (kärt barn har många namn)? Läs nedan.

Ingredienser:
1/2-1 dl cashewnötter
1/2-1 dl havregryn
1/2-1 dl riven kokos
Citronzest från 1 citron
2 krm kardemumma
7 st dadlar
2 tsk kokosolja

Mixa cashewnötter, havregryn, kokos, citronzest och kardemumma först. Tillsätt sedan dadlarna och kokosoljan och mixa. Rulla den färdiga degen till bollar och rulla i riven kokos.

Innan jag serverar bollarna brukar jag lägga de i frysen ett tag. Då blir de som godast, enligt mig

Måtten på ingredienserna höftar jag på, eftersom att jag alltid höftar när jag bakar något. Du får smaka av smeten och tillsätta mer av något om du vill ha en kraftigare smak av exempelvis kanel.

För att få till en smet är det bara att mixa samtliga ingredienser med en mixer. Det går självklart att göra dessa utan en mixer, men då måste du hacka nötterna innan.

Lycka till med världens bästa dadelbollar!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.