Charlotte Beijer

blåbärsgott

INGREDIENSER
3 msk havregryn
1 msk mandelmjöl (eller annat valfritt mjöl)
ca. 1 tsk kanel
2 msk kvarg/turkisk yogurt/grekisk yogurt/naturell yogurt

Blanda samman alla ingredienser. Tryck ut med fingrarna i en liten ugnssäker form (10-11 cm i diameter)  så att den går upp en bit på kanterna. Gör inte för tunt, då kan den gå sönder när du lyfter ur den. Jag valde muffinsformar, och de gick sönder när jag lyfte ur 😉 Grädda i ugnen 10 minuter på 180 grader.

Fyllningen kan man ha vad som helst. Igår valde jag att fylla havreformen med blåbär. Tidigare har jag rivit äpple och blandat med kanel och lite jordnötssmör. Kan tänka mig att hallon är supergott också.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.