Charlotte Beijer

Bananscones_beijer beijer_bananconesrecept_banansconesDet här är vad jag kallar en riktigt bra frukost eller mellanmål. De otroligt goda banansconesen med avokado och ägg.

De är lätta att baka, 15 minuter i ugnen och så är det klart. Allt som allt tar det ca 20 minuter att laga dem. Det enda du behöver är en banan, ett ägg, krossat linfrön, bakpulver, riven kokos, mandelmjöl, fiberhavregryn, solrosfrön, pumpakärnor och lite kardemumma. Egentligen kan du tillsätta precis vad du vill, men grunden är just ägg, banan, bakpulver och mandelmjöl. Sen är det bara jag som går loco och vill testa allt möjligt.

Testa och se vad som faller dig i smaken!

4 Responses

  1. Jag bara älskar scones <3

    Har du något recept med mängder å så? 🙂

    Ha en toppentorsdag!

    • Ja, helt underbart gott. När jag gör nu kör jag bara och lägger i det jag tycker skulle passa, men grundreceptet kommer här:
      1 Banan
      1 Ägg
      1 dl Mandelmjöl
      1 msk Pofiber (går bra med kokosmjöl)
      1 tsk Bakpulver
      1 dl riven kokos
      Kanel
      Kardemumma

      Börja med att mosa bananen i en skål och knäck i ägget. Blanda samman de torra ingredienserna i en annan skål, och häll sedan över dem i den andra skålen med bananen och ägget. Blanda allt tillsammans ordentligt.
      Ta sedan en sked och lägg upp smeten på en plåt med bakplåtspapper på.
      Låt de vara inne i ugnen i ca 15-20 minuter på 200 grader.

      Du måste testa!

      Ha en toppentorsdag du med 🙂

  2. Gott det låter, måste testa!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.