Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Träning under graviditet

Att träna som gravid

Du som har klickat in på denna sida just nu kanske är gravid (grattis, vad spännande) eller vill lära sig mer om träning under graviditet (heja dig). Att träna under en graviditet har många fördelar och om du kan, tycker jag absolut att du ska träna under din graviditet, men självklart anpassa träningen efter dagsform, vecka och din erfarenhet.

Photo by Geert Pieters on Unsplash

Varför ska jag träna som gravid?

Som jag nämnde ovan finns det fördelar med att träna under sin graviditet. Att träna och underhålla kroppen under dessa nio månader kommer kunna hjälpa dig under förlossningen samt att det kan hjälpa dig att återhämta dig snabbare efter förlossningen. Målet med träningen under graviditeten bör vara mer att försöka bibehålla kondition och styrka än att försöka bli starkare/snabbare och slå nya rekord. Under en förlossning kan det vara till stor hjälp att du tränat under din graviditet.

Ska jag träna bara inför förlossningen? Nej, att träna kan hjälpa dig under graviditeten med att minska bland annat trötthet, illamående, spänningar och förhoppningsvis får du en ökad känsla av bättre humör. Självklart är allt väldigt individuellt

Photo by Samantha Gades on Unsplash

4 st anledningar varför träning är bra under graviditet

- Med träning kan du humöret bli mer stabilt och känslan av välbefinnande och självkänsla kan öka.

- Genom att träna regelbundet kan du minska känslan av trötthet, illamående och värk

- Snabbare återhämtning efter förlossning

- Minskad risk för stor viktuppgång och att utveckla graviditetsdiabetes


Det här blogginlägget är ett intro inom träning under graviditet. Jag har en kategori som heter just Träning under graviditet som du kan klicka in på för att få upp alla inlägg. Under denna kategori kommer du att få träningstips för de olika trimestrarna och allmänna/generella tips under din graviditet. Som jag nämnde tidigare upplever vi vår graviditet olika och vi alla mår olika under den med. Som vanligt, lyssna alltid först på hur du mår och vad som känns bra.

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer