Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Är det där nyttigt?

"Är det där nyttigt?"

Det är en fråga jag har fått många gånger angående olika produkter, men framför allt när det kommer till bars och olika drycker. Jag brukar fråga tillbaks "Vad menar du med nyttigt?" och "Nyttigare än vadå?" Det går inte att svara på den frågan utan att ställa följdfrågor kring det. Det beror på vad du anser vad nyttigt är, och vad du är ute efter. Är det ett bra näringsinnehåll du är ute efter? Lågt kaloriinnehåll? Raw?

Det här med nyttigt. Vi alla har olika relationer och tankar kring nyttigt. Det finns de som bara vill ha allt så rent och cleant som möjligt, inget artificiellt som olika sötningsmedel etc. De kan äta produkter med ett högt kaloriinnehåll, men så länge det är naturellt och inget artificiellt spelar det ingen roll. Att äta nötter och frukt är inga konstigheter.

Sedan finns de som räknar kalorier, hur mycket kolhydrater och socker det finns i olika produkter. De struntar fullständigt i om det är aspartam, sucralos, glukossirap etc i produkterna. Så länge det är lite socker eller lite kalorier så är det nyttigt.

Alla får göra som de vill och jag tycker man ska respektera allas val, men att man ska vara öppen och kunna prata med varandra. Ibland känns det som folk får ett sektliknande beteende till sina dieter och det finns inget bättre än deras diet, vilket jag tycker är lite läskigt. Jag tycker inte folk är knäppa som utesluter gluten, laktos eller går på en speciell diet bara för att jag inte gör det. Så länge de har kunskap kring sin diet och vet varför de följer den. Det finns för många som börjar följa en diet då de läst det i en kvällstidning som "Kajsa gick ner 10 kg på 1 vecka genom att äta popcorn". Ni som börjar följa en diet på detta sätt, är ni kritiska till källan ens? Fick inte ni lära er sånt i skolan, källgranskning?

Nu börjar jag spinna iväg här, men vill egentligen bara ge en tankeställare. Vad är nyttigt egentligen? Alla har vi olika svar på det, eller hur?

Vad är nyttigt för dig?

nyttigt

Om man inte bryr sig alls om mat och dieter är det bara att köra på
"Är magen glad, är människan glad".
Ät det som gör dig glad.

Peace.

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer