Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Alla dessa måsten...

Idag finns det så många "måsten" och "borden" att jag blir matt bara jag ser det:

"Du borde gå Powerwalks på morgonen"

"Du måste sova 8 h per natt"

"Du måste avstå från alkohol"

"Du borde inte äta godis"

"Du måste springa en massa lopp"

Ja, listan kan göras lång på vad tidningarna skriver, vad arbetskollegerna säger i fikarummet eller vem det än nu är som sprider dessa påståenden. Självklart kan det möjligen finnas rekommendationer på hur du bör sova och hur du bör äta etc. Dock är vi alla vanliga (oftast) människor och inga superhjältar. Tänk på det.

Jag tänker ofta på powerwalks. Där påstår många att du bör ta din PW på morgonen. Hmm...okej, och en timmes PW förbränner kanske ca 300 kcal (!?). Om jag då tar en PW på kvällen, skulle jag inte förbränna lika mycket om jag går i samma takt? Jag skulle vilja påstå att jag förbränner lika mycket.

Där är ett "måste" som du kan strunta i (till dig som vill ta powerwalks). Om du är morgontrött och inte orkar ta din PW på morgonen, gör inte det. Ta den på lunchen, eftermiddagen eller kvällen istället. Varför ska man krångla till det? Vi människor är olika, vissa gillar att träna på morgonen och andra på kvällen.

Påståenden som säger att du inte borde äta godis. Nä, okej, jag borde inte äta godis. Vad tänker jag mest på då? GODIS. Att hålla på med förbud mot sig själv är inte hållbart. Däremot rekommenderar inte jag att du ska äta godis varje dag. Det är mycket energi och noll med näring i det. Du kan ju annars bestämma en dag då du kan äta lite godis, och verkligen njuta av det, om det nu är det som du gillar mest. Sedan handlar det mesta om vad ens syfte är med saker och ting är.

Sammanfattningsvis, och det jag egentligen vill poängtera är att CHILLA. Skapa inte en massa måsten som bara leder till ångest. Skapa något hållbart som får dig att må bra och som får dig att trivas med din livsstil.

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer