Shopping Cart

Jag är sjuk trots mitt leende

Jag vet inte vart jag ska börja och hur jag ska avsluta detta inlägg, men jag ska försöka skriva ett inlägg så att ni förstår.

Såhär ligger det till. Jag är sjukskriven.
Jag har fått ett intyg från en läkare på akuten där det står varför jag är sjukskriven. En läkare på akuten skriver sällan ut läkarintyg för sjukskrivning. Därför tycker jag ni borde förstå att jag inte är frisk även då jag ler och skrattar mycket. Men vissa dagar skrattar jag inte, då tänker jag på att livet kommer alltid ifatt en. Det går inte att leva det up tempo jag levt under en sådan pass lång tid.

Många av mina vänner förstår precis. Jag har fått jättefina sms och meddelanden som värmt otroligt mycket. För de vet hur det känns. De bara vet, och det känns så skönt att vissa förstår. Jag har fått tips på hur jag ska vila och att de finns där om det är något. De stressar inte mig heller på något sätt.
Ni ska veta hur mycket ni betyder för mig och hur mycket dessa meddelandena betyder för mig. Jag är inte alltid bäst på att svara, men ni ska veta att jag blir otroligt glad för er omtanke.

Sedan är det en annan grupp människor i min omgivning som i princip säger ”Stressa inte så mycket”. Det är nästan lite skrattretande att höra just den meningen. Jag är inte en stressad person, jag kanske har en mer emotionell stress.
Jag är en person som gillar att ha miljoner saker på G. Jag mår bra av det, men med måtta har jag nu förstått.
Det går inte att leva det liv som jag levt under en sådan lång period.
Vill även skriva att jag förstår att ni inte förstår, och det är lite därför jag skriver detta inlägg. Jag skriver också detta inlägg till de personer som inte förstår att jag inte går ut och festar, jag dricker inte alkohol och är hemma på kvällarna.
Jag är sjuk.

Den enda aktivitet jag gör nu är dansen – det är något som gör mig glad och får mig avslappnad, och kanske lite för avslappnad då jag har tid att tänka ( Ja, jag tänker på saker medan jag dansar). Har märkt att på danslektionerna kan jag finnas i många olika tankar och har knappt koll på vad jag gör ibland. Men det är det som är skönt.

Nu vill jag avsluta detta inlägg på ett bra sätt, men vet inte hur. Nu vet ni ungefär hur det ser ut för mig även då jag inte berättat allt. Hoppas att det räcker med att säga

”Jag är sjuk trots mitt leende”

 

One comment

  1. Fint skrivet Charlotte. Väldigt ärligt, öppet, och smärtsamt. Skönt att höra att du har bra vänner som backar dig. Tror på dig. Känslomässig stress får vem som helst att tillslut kasta in handduken. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer