Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Pizza med blomkålsbotten

Igår hade jag en riktig lördagsfeeling. Ni vet, när man känner att det är lördag, och vill festa till det. Jag var sugen på Pizza och Cola (Sara trodde jag var knäpp när jag sa att jag ville ha cola). Nackdelen med pizza är att jag blir så trött och tung efteråt, känner ni igen er?

Jag hittade ett recept på pizza med blomkålsbotten, och J I S S E S vad gott det blev O C H jag blev inte äckligt tung efteråt. Jag var till och med pigg när jag åkte hem.

Fortsätt läs för att ta del av receptet på denna fantastiska pizza.
beijer_glutenfri_recept_pizza

Ingredienser till blomkålsbotten:

1 medelstort blomkålshuvud
1 dl ost (kan säkert ta bort osten)
1 ägg
2 msk färsk timjan
Salt, peppar

Kör blomkålsbuketterna i en mixer till det blir som ett mjöl. När blomkålsbuketterna blivit som mjöl lägger du det i en djuptallrik för att sedan köra det i mikron i ca 8 minuter. Låt blomkålen svalna något innan du lägger den i en handduk för att vrida ur allt vatten som finns.

Blanda därefter ägg, ost och kryddorna med blomkålen till en jämn och fin deg. Tryck ut degen på ett bakplåtspapper och förgrädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter, bottnen ska bli gyllenbrun. Lägg sedan på de ingredienserna du önskar för att grädda ytterligare 8-10 minuter.

Jag kan varmt rekommendera receptet. Att göra blomkålsbotten går mycket snabbare än att göra egen pizzadeg plus mycket mer nyttigare. Nästa gång ska jag prova att smula ner broccoli också, men då får jag vara beredd på en broccolismak. Blomkål är väldigt neutral till smaken vilket resulterade till att det inte smakade blomkål när pizzan var klar.

Lycka till!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer