Shopping Cart

Mat – ett laddat ämne

Tankar kring det laddade ämnet mat.

Mat har alltid och är ett aktuellt och laddat ämne. Det kommer upp nya dieter och tips på vad som är bra för kroppen och vad som är mindre bra. Som konsument måste man självklart vara kritiskt och inte tro på allt som låter för bra för att vara sant. Ni håller väl med om att Expressen och Aftonbladet är experter på att skriva om olika dieter. På löpsedlarna kan det exempelvis stå ”Rosa gick ner 8kg på en vecka med choklad-dieten”.

Ha sunt förnuft

Många där ute kanske tycker det låter himmelskt att äta choklad i en hel vecka och samtidigt gå ned 8kg. Nja, men med sunt förnuft förstår man att det inte är schysst mot kroppen. Något som kan uppröra mig mycket är att många stirrar sig blinda på vågen och på hur mycket man kan gå ner, men inte på vad de stoppar i sig. Ett tips är att börja fokusera på bra mat som ger rätt näring till din kropp. Choklad kan självklart ingå i det (men med måtta).
Självklart håller jag med om att det inte är lätt då det är en djungel där ute, och att vi matas dagligen om hur vi ska äta och inte.

Vet ni vad? Den lättaste vägen är den bästa. Ja, alltså ät med sunt förnuft. Ät så som vi lärde oss när vi var yngre/små. En fullständig måltid ska bestå av kolhydrater, proteiner och fett. Ät mellanmål i form av frukt eller en näve naturella nötter för att hålla en jämn blodsockernivå samt att hålla förbränningen vid liv. Visst låter det enkelt? Men ändå är det så svårt. Det finns ju så mycket annat gott i butikerna.

En banan eller en godisbit?

Där handlar det också om att tänka till en extra gång, är en banan bättre än en godisbit eller måltidersättning? Antagligen är bananen det bästa då det inte finns några tillsatser och att bananen växer i naturen. Godis eller måltidsersättningar är inget naturligt som växer bland buskarna på landet (Visst bananer växer inte på landet i Sverige, men ni förstår).

Hets kring mat

Jag vill också sluta detta blogginlägg med att det alltid kommer finnas en hets kring mat. Jag råkar ut för det dagligen känns det som. Om jag tackar nej till choklad frågar personen om jag bantar. Svar på den frågan är att jag inte är så förtjust i choklad.
När jag är ute och äter middag/lunch och personen jag är med äter en stor hamburgertallrik och jag en matig sallad får jag även där frågan ”bantar du?”. Jag blir så less! Smaken är som baken. Jag älskar sallad och kyckling! Jag märker att jag blir bara mer och mer påverkad av detta. Ibland äter jag mer än vad jag vill för att folk inte ska hoppa på en.

Mat, ett laddat ämne som sagt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer