Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

En månad utan socker

I måndags kväll fick jag ett sms från en vän. Hon frågade om vi kunde köra en månad utan socker tillsammans . Jag tyckte det var en bra idé för att bli mer uppmärksam på vad jag egentligen stoppar i mig. Jag äter ju allt med måtta vilket har resulterat till att jag inte tänker så mycket på vad som innehåller socker och så.

Första dagen var igår, och det gick bra. Tänkte inte så mycket på det, men ändå tittade jag vad min lunch innehöll från Urban Deli. Jag åt en varmrökt lax med linssallad och tomatsalsa. Tomatsalsan innehöll socker. Inget jag skulle tänkt på tidigare, men nu blev det så att jag hoppade över salsan helt enkelt.

På kvällen var jag ute och åt på Boquerian inne i Mood gallerian. Jättemysigt och trevligt. Blev erbjuden en god sorbet till efterrätt, men tackade nej vilket inte heller var några som helst konstigheter.

Det jag vill få sagt är att man eller jag, äter nog mer socker än vad jag tror att jag gör. Det ska bli intressant att se hur dessa 30 dagar kommer vara och se vad för livsmedel jag kommer avstå ifrån som jag tidigare inte tänkt på.

mood_boqueria

Jag vill även poängtera att jag inte kommer gå hardcore med socker som att sluta dricka mjölk eller så. Jag tycker det blivit en sådan sjuk hets kring mat vilket är synd. Naturligt socker som finns i många av våra råvaror behöver kroppen för att fungera bättre, glöm inte det!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer