Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Dag 1, Zumba - avklarad

(null)Dag 1 på Zumba-utbildningen är över. En rolig dag med lagom mycket information. Började morgonen med masterclass vilket fick igång kroppen med en massa energi. Därefter var det inte så mycket mer dans än att vi gick igenom dansstilarna Merengue och Salsa. Det finns ju flera grundsteg inom vardera stil som man sedan kan variera med armar, direction (kommer inte på vad det heter på svenska) etc. Jättekul!

Till sist lärde vi oss visuell cueing, och det är så lärorikt. När jag kör mina klasser använder jag min röst mycket när ett nytt steg är på ingång, men i Zumba ska man bara använda armar och kropp. Det tycker jag om då det blir så mycket mer tydligt och deltagarna inte behöver störas av min röst när en bra låt spelas 😉

Innan dagen var slut fick vi självklart med oss lite "homework" till morgondagen som jag snart bara ska gå igenom. Jag är glad att vi inte ska komma på en koreografi iaf. Läxan är bara lite praktiskt och teoretiskt, yay!

Nu ska jag ladda om inför NTC week och Barre move!

 

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer